Anton Mežan – Blejski »Damjan Murko«

Intelektualno podhranjen župan Bleda poskrbel za novo sramoto Bleda in lokalne skupnosti.

Ni trajalo dolgo, da so mediji odkrili županov Facebook profil, ki kaže na ekstremno narcistično osebnostno motnjo, ekshibicionistično vedenje in iskanje pozornosti. Prekomerno objavljanje samega sebe na FB, objava privatnih zgodb o uspehu, neprestana samo hvala v Blejskih novicah o občanom Bleda neznanih, nevidnih uspehih.

Narcistična osebnostna motnja

Osebe z motnjami, takimi in drugačnimi, kot na primer Damjan Murko, Fredi Miler, so za medije prava poslastica. Gre se za dobesedno, neprikrito norčevanje iz Blejskega župana, posledično krajanov, saj smo izvolili osebo z hudimi vedenjskimi motnjami in, brž ko ne, si to tudi zaslužimo!

Koledar poklanja in podarja zastonj, a s tem le obremenjuje infrastrukturo, ki ima že tako velike probleme z odpadki, vodovodom in kanalizacijo, ki pokajo po šivih. Kdo, pri zdravi pameti, bi imel Čarodeja Tonija na steni? Ostali pa verjetno že imajo Damjana Murko-ta na steni. Problematika, ki bi že morala biti urejena, ampak so prioritete na dogodkih kot so Dončič brez Dončiča, praznična razsvetljava za več kot pol milijona evrov, dogodki kjer so stroški večji od koristi kraju… Tam kjer se da krasti. Ostalo ni v interesu oziroma se naredi po liniji najmanjšega odpora. Športni dogodki v škodo in ne korist kraju, pač pa v korist posameznikom. Zaradi svoje lenobe in nesposobnosti najemajo zunanje podizvajalce, za organizacijska dela, ki bi jih morali opravljati sami, kot so jih njihovi predhodniki, saj za to prejemajo plačilo.


Primerjava z Damjanom Murkom.

Sramota Bleda se nadaljuje dobiva nove razsežnosti. Bojmo se »trikov«, ki jih čarodej Toni skriva v svojem predolgem rokavu, katerega polni ekipa, ki jo je pripeljal iz Kranjska Gore. Glede na količino strateških napak, ki jih ne njegova izbrana ekipa naredila v tem času je popolnoma jasno, da bo župan Anton Mežan, največja napaka v zgodovini Bleda, na naslednjih volitvah doživel hladen tuš in udarec realnosti njegovi bolani narcistični motnji. Kljub budnim očesom nekaterih krajanov, se bodo napake nadaljevale, saj je osebna korist edina motivacija trenutne županove ekipe, kot so dokazali v preteklosti v Kranjski Gori. Delati pošteno se preprosto ne izplača in nima nobenega smisla. Glede na to da nihče pri zdravi pameti ni želel delati z njim, je za dosego svojih bolnih narcisoidnih ciljev Bled moral plačati najvišjo možno ceno. Šel je v Kranjsko Goro po odpadnike, ki so trenutno v preiskovalnih postopkih, jih pripeljal na Bled na hrbet krajanov! Vprašanje je koliko let bo Bled potreboval da se postavi nazaj na noge. S tem problemom se trenutno soočajo v Kranjski Gori, kjer so dogodke, ki kraj le bremenijo kraj, v celoti ukinili. Vprašanje je kaj počne nadzorni svet, svetniki ki vse to spremljajo in razen redkih izjem samo kimajo. Se ne zavedajo, da so soodgovorni za to, da račun pride?


»Delaj se da delaš«

Kar smo izvolili to smo dobili!

To naj nam bo v grajo in poduk za prihodnost. Za mesto župana ne obstajajo nobeni kriteriji, kot npr. izobrazba, psihološka ocena ipd. Za župana je izvoljen kandidat, ki na volitvah dobi večino veljavnih glasov. Vsakdo starejši ob 18.let je lahko župan, medtem ko je za vsako drugo delo potrebno priložiti en kup dokazil, dokumentov, certifikatov in licenc. S tem je odgovornost družbe, da dobro razmisli komu zaupa razpolaganje javnih sredstev. Tokrat smo krajani padli na poceni trike in obljube čarodeja, bolj kot povprečen 5.letni otrok na njegovih nastopih. Upam da nam bo to dober udarec in lekcija za v naprej!

Povezava do prispevka na 24h.com

Zvone

3 všečke

Zvone, to si pa napisal, kot bi bral moje misli. Žalostno, da polpismeni, s težkimi narcisoidnimi motnjami vodijo občino, katera postaja občina kmetavzov, kateri nam vladajo. V glavnem poden od podna, seveda z “attention whore” harmonikaši na čelu, pa sicer nimam nič proti harmoniki, da ne bom koga užalil.

2 všečka

Odzivi so bili tudi na FB…ect.
Svoboda govora na Bledu

Z velikim nelagodjem in začudenjem sem prebrala nov zapis (MojaObčina.si | Aktualne novice in dogodki občin…) naše občanke, gospe Sonje Dornik, ki je bila zaradi izražanja svojega mnenja klicana na odgovornost z grožnjo, da če se ne opraviči in ne prekliče svojih izjav, bo zanje odgovarjala tudi odškodninsko.

Najprej – gospa Dornik je domačinka in upokojenka, ki ji je mar za Bled. Budno spremlja dogajanje, predvsem na področju okoljevarstva. Spomnimo se je že iz njenih akcij in zavzemanj za novo traso 3. faze blejske obvoznice, saj želi zaščititi vas Mlino, kljub temu pa ni proti obvoznici, kar je jasno povedala tudi na novinarski konferenci, ki smo jo pred leti skupaj s takratnim celotnim občinskim svetom in vodstvom občine pripravili na občini.

Ni veliko ljudi v naši občini, ki bi se bili zaradi boja za skupno dobro pripravljeni izpostaviti. Ona se je. In se še, kar globoko spoštujem. Vsega spoštovanja vreden je tudi narativ, ki ga uporablja in ki kaže, da gre za osebo z visokim dostojanstvom, ki previdno in premišljeno izbira besede, kljub temu pa jasno pove, kako in zakaj je s svojim razmišljanjem prišla do nekega zaključka.

Potem pa gospod Blaž Veber, direktor javnega zavoda Turizem Bled, najame odvetnika!, ki gospe zaradi njenega zapisa v povezavi z dogodkom Luka2Bled pošlje pismo, v katerem zahteva, da prekliče svoje izjave in se gospodu Vebru opraviči.

Po mojem mnenju je to, da se gospod Veber na tak način spravlja nad občanko Bleda, sramotno. Gospa je občanka in kot občanka ima vso pravico zastavljati vprašanja o tem, kako se porablja javni denar in kaj se dogaja na Bledu. Občanka ima ustavno zagotovljeno pravico svobode govora in kaj takega se do danes na Bledu še ni zgodilo, pa gospa ni prva, ki si je drznila zastaviti kakšno neprijetno vprašanje in na podlagi dokumentov in odgovorov pristojnih priti do zaključkov.

Tule javno pozivam župana, gospoda Antona Mežana, naj gospo Dornik zaščiti in se javno opredeli do poteze gospoda Vebra. Človek ob tem namreč nehote pomisli, da gre za dobro zrežiran in orkestriran napad nanjo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Odzivi so in bo prej ali kasneje vse to prišlo na KPK:

Nezaslišano in sedaj naprej ne bo samo javni zavod pod lupo ampak tudi ta “odvetnik”, ki grozi svobodnim in trezno razmišljujočim ljudem.

NAPAD JE SIGURNO ORGANIZIRAN SAJ TA SVOJAD POČNE EKIPNO TO KAR JE TUDI DELALA V KRANJSKI GORI IN TEGA NE BO POČELA DOLGO VEČ NA BLEDU. BISER SLOVENSKEGA TURIZMA BO SPREGLEDAL TA ZLONAMERNA POČETJA IN O ZAŠČITI SPOŠTOVANE Ga DORNIK S STRANI OBČINE, GLOBOKO DVOMIM.