Kam je za vraga je izginil vitez s 3360 LED diodami premium klase?

O smelih planih naročila nove novoletne razsvetljave v vrednosti 500.000,00€ s strani novega vodstva občine Bled smo na našem portalu že pisali (članek dostopen tukaj).

Z naročilom se je tako zelo mudilo, da se je angažirala kar sama direktorica občinske uprave občine Bled ga. Vesna Okršlar. Prioritete so le prioritete.

Očitno je bila “novoletna okrasitev” za 500.000,00€ malo prevelik zalogaj, zato je občina objavila novo javno naročilo, ki je bilo malce manj obsežno, zato nas je Blejce stalo le 147.463,28€ (brez skrbi - ostalo verjetno dobimo ob koncu leta):

Del javnega naročila je tudi vitez iz aluminija z LED diodami, visok 487 cm (+/- 10%), ki nas je stal le 63.301,53€.

Lokacija namestitve: parkirišče na vstopu v Blejski grad

Opis naročnikovih zahtev:

svetleča skulptura vitez s ščitom in sabljo, talna postavitev, višina viteza 487 cm +/- 10%, proporcije telesa, ščita in meča naj bodo sorazmerne, 421 cm +/- 10% pa naj predstavlja ploščo oziroma podstavek pod njim, ki mora biti narejen tako, da vitez stoji samostojno brez dodatnih jeklenic ali druge opore, ki bi ovirala dostop do viteza, 3D, minimalno 3360 LED diod premium klase, visoke efektivnosti, najmanj L90/10.000 delovnih ur, minimalno IP66, trup, noge in sablja TB, glava, rokavice in škorji BB, ščit RD, napetost 36-48V, razred izolacije III, konstrukcija iz aluminija, prašno barvano, standard EN 1090-3 in ISO EN 3834

Garancija:

  1. člen

Izvajalec se obvezuje pri dobavi blaga naročniku predložiti garancijsko izjavo za brezhibno delovanje blaga, iz katere je razviden čas trajanja garancije za dobavljeno blago.

Izvajalec mora izdati garancijo za brezhibno delovanje blaga v trajanju najmanj šestintrideset (36) mesecev.

Vprašanja za župana, direktorico, svetnike, morda tudi nadzorni odbor? Kdo bo prevzel odgovornost?

  • Glede na to, da naj bi šlo za novoletno okrasitev, ali se je ta nakupovala za december 2023, ali december 2024? Prvo javno naročilo je bilo objavljeno 12.10.2023, zato je bila verjetno mišljena za december 2023?
  • Glede na to, da vitez ni bil ravno poceni, nas zanima kje je letos navduševal mimoidoče? Po nepreverjenih informacijah, naj bi stražil novi zbirni center na Mlinem.
  • Opis izdelave viteza je precej ohlapno napisan, brez kakršnekoli skice, ki bi morala biti del javnega naročila. Smo dobili viteza v žaklju?
  • Kdo bo pokril oziroma odgovarjal za stroške garancije za novoletno okrasitev, ki sedaj leži v skladišču, in ne bo v uporabi vsaj eno leto?
  • Kdo je bil v razpisni komisiji za omenjeno javno naročilo?
  • Zakaj se je razpisna komisija odločila za ponovno objavo javnega naročila, če je bilo jasno, da novoletne okrasitve ne bo mogoče dobaviti do začetka decembra?
  • Glede na to, da se je na prvo javno naročilo prijavilo isto podjetje, kot na ponovitev javnega naročila? Gre mogoče za prirejanje razpisne dokumentacije? Nadzorni odbor občine?

Drugi projekti se zaradi poplav ustavljajo, na Bledu pa kupujemo novoletno okrasitev za skladišča. Moramo pa jim nekaj priznati… Naziv javnega naročila je “Dobava energijsko učinkovite novoletne razsvetljave”, tako da je le ta zares energijsko nadpovprečno učinkovita.

Zanimivi posli so tako na občini Bled, kot tudi na turizmu Bled očitno postali stalnica, in nekaj na kar se bomo pod novim vodstvom morali navaditi. Nikomur ni več nerodno, nihče za nobeno stvar ne odgovarja, nič se ne preverja, … In vse to z našim denarjem. Župan nam je pred izvolitvijo obljubil transparentnost pri izbiri izvajalcev in izvedbi poslov, ki pa so jo očitno uzurpirale ustaljene nečedne prakse iz Kranjske Gore.

Hej, Bled, prekrasen si.

1 všeček

To se na Bledu ne sme dogajati oz. do takih situacij sploh ne bi smelo priti ker se dela ogromna škoda ugledu našega kraja in z vsemi takimi osebki je potrebno nemudoma prekiniti sodelovanje.

1 všeček

Žal, a pretekla praksa v Kranjski Gori, je zgleda nalezljiva. Tudi v naši občini so obljube že zdavnaj zvodenele in počasi, a zanesljivo, se vračamo na stare tire.