Odgovor na županovo izjavo na 5.redni seji občinskega sveta 26.9.2023

Na 5.redni seji občinskega sveta 26.9.2023 je župan Anton Mežan povedal sledeče:

Toni, hvala za tvoj kompliment na 5.redni seji občinskega sveta. Počaščen sem za tak naziv.

Naj javno razjasniva nekaj zadev, da se laži ne bodo širile predolgo.

Najprej moj osebni pogled na tvoje #novopoglavje.
Govorim le o moji stroki da se razumeva.

 • Pri tebi sem bil osebno na sestanku, opozoril sem te kdo in kaj prihaja iz Kranjska Gore na Bled, saj smo v Kranjski Gori več ali manj aktivni že skorajda 15 let. Kakšne težave imajo trenutno v Kranjski Gori, zaradi prav teh ljudi, lahko sam vidiš tukaj. Člani sveta zavoda KG želijo da se stvari raziščejo, da bodo lahko mirne vesti pogledali v oči lokalnemu prebivalstvu in vsem ostalim. Tudi tebe čaka isti problem. Poročilo o opravljenem nadzoru dela poslovanja javnega zavoda turizem Kranjska Gora v obdobju od 2020 do 2022 na seji ni dobilo soglasja in je bilo poslano na komisijo za preprečevanje korupcije. Vsakemu otroku je jasno zakaj se je šlo. Epilog bo še zelo zanimiv.
  Več o tem tukaj
  Vse to smo sedaj dobili mi! To si nam na Bled pripeljal ti, ljubitelj Bleda praviš? Kaj takega Bled še ni videl in ni pripravljen na to kar bomo dobili s tem. Dovolil si da so dobre, poštene domače delavce v turizmu nadomestili tuji ljudje, ki jim ni mar za naš kraj! Ti ljudje imajo utečene posle in so bili pripeljani z jasnim namenom. Te ljudje ne hodijo v trgovino na Bled in jim ni treba v oči pogledati krajanom. O vsem tem sem v e-pošti obvestil tebe, podžupana, nadzorni svet in takrat novega direktorja javnega turizma Bled. Obljubil sem, da jih bomo nadzirali, ne le na vsakem centimetru, ampak milimetru in ne na vsakem evru, ampak centu! In kljub temu, vedoč da so po drobnogledom, so si drznili pri svojih dolgoletnih izkušnjah, narediti tako javno sramoto kraju, z dogodkom Luka2Bled. Dogodek kot ga Bled še ni videl do sedaj. Kot si tudi sam povedal na radiju. Očitno so interesi res tako veliki. Seznanil sem vas tudi o dejstvu, da ste na mah uničili vse kar smo gradili leta in leta, kamen na kamen, s tem dvignili nivo Blejskega kulturnega programa iz gasilske veselice na ravan, zavidljiv vsem sosednjim in veliko večjim občinam. Vi ste pa vse to povrnili na sramoten nivo privatnih vrtnih piknikov!!! Kvalitetne in dolgoletne izvajalce Slovenske narodno zabavne glasbe ste dali na hodnik v Gadafi center, kot bi bili neki ulični glasbeniki. Kakšno nespoštovanje do lastne zgodovine in tradicije! In to v eni bogatejših občin z največjo turistično takso v Sloveniji, kjer so sredstva predvidena za prav ta namen! Jaz bi svojemu otroku na vrtu za 5. rojstni dan privoščil boljši oder in to s streho. Mogoče celo poklical Čarodeja Toni-ja, ki je po mojem mnenju eden najboljših čarodejev v Sloveniji! Zgolj iz spoštovanja do izvajalca in njegovih dragih instrumentov in rekvizitov zagotovil vsaj higienski varnostni minimum.

Sedaj, ko smo razčistili moj pogled na vaš program prireditev, pa na zadevo konkretno…

V tej branži delam že več kot 30. let, zato mislim da vem kaj govorim.

12.6.2023 sem dobil program prireditev za poletno sezono
12.6.2023 ste prejeli mojo ponudbo za ozvočenje prireditev

 • Na kar mi je bilo dano v vednost, da bodo prireditve na prostem, brez ustrezne strehe in zaščite in to v obdobju poletnih vročinskih neviht. V takih pogojih ni mogoče zagotoviti varnosti za svoje delavce, nastopajoče, obiskovalce in zelo drage opreme s katero smo po tvojih besedah eni bolj kvalitetnih izvajalcev tovrstnih storitev s Sloveniji. In kot verjetno veš ali pa tudi ne, izvajalec sam odgovarja za posledice nezgod, ki se lahko zgodijo zaradi malomarne uporabe električnih naprav v stiku z vodo. Glede na to da finančno nisem niti približno odvisen od vas, sem zaradi varnosti svojih ljudi lahko odstopil od sodelovanja.
  Koncerti odpadajo zaradi možnosti nezgode celo tam kjer je vse poskrbljeno. Kaj šele pri vas, ko direktor javnega zavoda po 8 letih “delavnih izkušenj” ne razume kaj so minimalne zahteve za varnost ljudi. Zagotavljam ti, da niti eden od odgovornih izvajalcev ne bi pristal na take pogoje, vedoč kaj se lahko pripeti in koga ima lahko na vesti!!! Vas (Javni zavod za turizem) kot naročnika to očitno to ne zanima. Pomislite v kakšen položaj ste spravili izvajalca iz Kranja, ki ni imel ustreznih certifikatov za opremo, uporabljeno na dežju v neposredni bližini vode, ne urejenih delovnih razmerji s svojimi delavci. Kaj če pride do nezgode?

 • Vsi dogodki na dan 12.6.2023 so bili, po liniji najmanjšega truda kot predhodnih 8 let v KG, zamišljeni na prostem in to brez strehe!!!

 • Želeli ste uporabljati sanke in žičnico na Straži ponoči, v slabi vidljivosti, brez nadzora alkoholiziranosti uporabnikov, po vsej verjetnosti brez uporabnega dovoljenja naprav v tem času. (ta podatek še čakamo)

 • Uporabili ste pomol v veliki Zaki brez ograde in statičnih izračunov. Na njem je bila glasbena oprema električne napetosti 220V, le nekaj centimetrov od vode, brez ustreznih IP65 zaščit in certifikatov.

To, Toni. To je razlog da sem zavrnil sodelovanje z vami.

Ogrožate ljudi! Bi človek mislil da vas je padlo drevo kaj streznilo! Pamet v glavo, preden se še komu kaj zgodi!

Dalibor Sterniša
Bled, 29.9.2023