PREJELI SMO: Zahteva za preklic in opravičilo zaradi kršitve osebnostnih pravic

Vir: mojaobcina.si

V pismu, ki sem ga prejela od pooblaščenega odvetnika Sergeja Šadla iz Murske Sobote, ki zastopa direktorja JZ Turizem Bled g. Blaža Vebra, omenjena od mene terjata preklic in opravičilo zaradi kršitve osebnostnih pravic. Gre za objavo z naslovom “Luka 2 Bled: Pometanje pod preprogo?“, ki je bila objavljena 13. 10. 2023 na portalu mojaobcina.si.

Najprej naj pojasnim, da sem v napisanem razmišljanju uporabljala zelo korektne, dostojne in spoštljive zapise in pridevnike, ki pozornemu bralcu zelo jasno dajo vedeti, da sem v svojem bistvu zapisa samo posredovala in zbrala javno znane okoliščine in dejstva, ki so obremenjujoča sama po sebi. Napisanemu nisem dodajala nobenih žaljivih in “obsodilnih“ zapisov. Sodbo iz mojega zapisa si mora bralec ustvariti sam, glede in v skladu z lastnimi predsodki. Tako kot sta si jo g. Veber in njegov odvetnik g. Šadel.

Od direktorja javnega zavoda, ki upravlja s proračunskimi (javnimi ) sredstvi, je seveda pričakovano in dopustno, da je njegova izpostavljenost javnim kritikam zaradi rabe teh javnih sredstev bistveno bolj na “udaru“ zainteresirane javnosti kot nek zasebnik, ki upravlja z zasebnim kapitalom. Torej, najeti odvetnika kot fizična oseba, zaradi kritik dela, ki ga opravljaš kot direktor javnega zavoda, nima logike že samo po sebi. Ali je bil kritiziran Blaž Veber ali direktor javnega zavoda? Torej se postavlja vprašanje, kdo je sploh najel odvetnika in zakaj? Odzivanje na kritike vodenja in upravljanja javnega zavoda je v domeni organov zavoda in ne v domeni Blaža Vebra kot osebe. Razen če je bil “napaden“ osebnostno … kar pa seveda ni bil, ker je celoten zapis v legitimni smeri skrbi, kako se porabljajo javna sredstva. Ne vtikam se v zasebno življenje g. Vebra. Kot odziv direktorja, ki so mu zaupana javna sredstva, se na take kritike pričakuje pojasnila in obrazložitve, ne pa “grozilna“ pisma odvetnika. Nenazadnje pa se tovrstna raba odvetnikov za zastraševanje kritikov pri upravljanju javnih sredstev zdi skrajno pritlehno, nezrelo in seveda vzbuja dodatno skrb.

Menim, da v mojem zapisu ni izpolnjenega nobenega pogoja, na podlagi katerega bi bil možen kazenski ali odškodninski pregon. To je jasno že, če se pogleda samo sodna praksa na področju svobode govora na tem področju.

Kljub vsemu zapisanemu pa dodajam – če sem s svojim zapisom kakorkoli užalila ali prizadela g. Blaža Vebra osebno, se mu na tem mestu opravičujem, ker to nikoli ni bil moj namen, niti ni bil moj namen diskreditacija njegove osebnosti. Poudarjam, da sem kot občanka Bleda presojala dogodek na podlagi javno znanih dejstev in javnih dokumentov, ki sem jih za namene razčiščevanja določenih vprašanj, ki so se mi pojavljala, od pristojnih zahtevala in jih tudi prejela.

Sonja Dornik

Vir: mojaobcina.si

Pa saj ni mogoče verjeti, pa vendarle je res!!!

Prišlek, podmukel in hinavski odpadnik iz KG s skorumpirano zgodovino, udeležen v korupcijskih postopkih zaradi njegovih preteklih dejanj, krivec za več deset tisoč € kazni zaradi drobljenja javnih naročil v KG, se z ODVETNIKOM iz drugega konca države, spravi na ugledno in spoštovano krajanko Bleda, ki zgolj opozarja na nepravilnosti, v obsegu, kot jih na Bledu doslej niso bili vajeni!!! VAM V KORIST !!!

LJUDJE!!! Pa kje ste!!! V normalni družbi bi IZMEČKA pričakali naslednje jutro pred pisarno in mu jih naložili, da bi vedel kje mu je mesto!!! KJE STE ko je treba zaščitit so-krajana??? Kaj pričakujete od soseda, v primeru da vam TUJEC pride na vrata in začne mlatiti ženo in otroke. Da gleda vstran, kot da se to njega ne tiče!!!

Namreč to ste VI naredili. Sramota ste!! Gospa to dela za VAS!!! Koga drugega pa!!!

Vidim da ta plevel, ki ste ga nasledil od nas, pri vas, pod zaščito novega Damjana Murka, še bolj cveti. Cena tega bo še večja kot jo sedaj plačujemo v KG.

LJUDJE!!! Zbudite se!

ZS

2 všečka

Točn tko ZgornjeSlavc :+1:

1 všeček

To je možno samo na Bledu in naša opozorila nič ne zaležejo vendar taka dejanja v majhnih krajih ne zastarajo, četudi taka oseba odide nekam…ect